توچری یه نون محلیه که با روغن محلی و شکر سرو میشه، این نون واسه بختیاریاست و اطراف مسجدسلیمان زیاد پخت می شود
آموزش پخت توچِری
زنان ایل بختیاری شش نوع نان مختلف را طبخ میکنند: نان تیری، نان برکوه، نان بلوط، نان توچری، نان گرده، نان ور چالهای
که نان تیری (ارد گندم) ، نان بلوط (آرد بلوط) ، نان توچری (آرد گندم) رواج بیشتری دارد
هر کدام از این نانها طعم ومزه خاصی خود را دارند. نان در زندگی عشایر کوچنده نقش بسیار عمدهای را ایفا میکند. این ماده غذایی قوت غالب را در تغذیه جمعیت کوچنده تشکیل میدهد. برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید.
مواد لازم جهت پخت توچری
تره کوهی ۲ قاشق غذا خوری
پیاز داغ به مقدار دلخواه باعث خوشمزه تر شدن میشه
روغن حیوانی نصف لیوان
آرد: ۳۰۰ گرم
شکر: ۲ قاشق غذا خوری
و اما طرز تهیه نان توچری خوشمزه
ابتدا ۲ لیوان آب به آرد اضافه نموده و خمیر درست میکنیم خمیر شل باید باشه مثل دوغاب اما غلیظ تر به گونه که با کاسه بشه برداشت و روی تابه یا توه پهن کرد. خمیر حاصله را در تابهای که قبلا داغ شده است قرار میدهیم البته این روش در صورت نبود امکانات تهیه روی توه و آتش هیزم پیشنهاد می شود.
صبر میکنیم تا مادهای شبیه نان درست شود. سپس نان را ریز کرده و در کاسه میریزیم.
روغن حیوانی گرم شده که به حالت مایع در آمده را روی نان میریزیم و سپس تره کوهی و شکر را اضافه میکنیم.
با دست چنگ میزنیم تا مواد به خوبی ترکیب شوند.
توچِری آماده است. لذت ببرید
توضیح مهم برای تهیه توچری نان
توچری یک میان وعده است که نزد بختیاری
ها بسیار معروف و محبوب است.
خدایا یا پولدار بشم یا آقای باقری آموزش آشپزی بذاره.
خدا:
:)