رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه گفت: شناسنامهدار کردن مجرمین بویژه مجرمان جرایم خشن و مخلان امنیت روانی و پیگیری رفتارها و اقدامات آنها از ضروریات است که باید دادستانها نسبت به آن توجه داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری بوعلی ؛ حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در همایش دادستانهای عمومی و انقلاب و ویژه روحانیت سراسر کشور در مشهد مقدس با اشاره به نقش و جایگاه دادستانها در ایجاد امنیت در جامعه، گفت: برای ایجاد ثبات و امنیت پایدار در کشور، یک جمعیت خیلی خاص، با بیرقهای سرخ و سبز تلالو بیشتری دارند و آن هم کسانی هستند که بر روی سینه آنها نام دادستان هک شده است که بدون وقفه و شبانه روزی در حال تلاش و خدمت به مردم عزیز و نظام اسلامی هستند.
وی اظهار کرد: انصافاً اقدامات و خدمات ارائه شده در حوزه قضایی توسط این عزیزان به ویژه در یکی دو دهه اخیر بسیار گسترده و متنوع بوده و هیچ ما به ازای مادی را نمیتوان برای آن ثبت کرد و این مقدار از ایثار، از خود گذشتگی و فداکاری و حتی گذشت از آسایش و آرامش خود و خانواده برای تأمین امنیت و حفظ اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی قابل تحسین و تقدیر است، که زبان از بیان آن و قلم از نگارش آن قاصر است.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با تقدیر از زحمات دادستانهای سراسر کشور، افزود: با توجه به حضور بنده در مجموعه حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه که قریب به یک دهه است، این حجم از وفاق، همدلی و تعامل و همچنین میزان اشرافی که از این جمع در عرصههای قضایی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی دیدم، شاید نسبت به سایر اقشار، کم نظیر و قابل توجه است که این هم حاکی از بصیرت، هوشیاری و نگاه دغدغه مندانه دادستانها نسبت به مسائل مهم کشور هست.
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی عنوان کرد: بنده در حضور مسئولان عالی دستگاه قضایی شهادت میدهم که در سنوات گذشته، بهویژه در دوره فعلی، که به نوعی دوره تعالی و سند تحول بوده، نه تنها از میزان فعالیت و اثر گذاری دادستانها کم نشده، بلکه با توجه به شرایط جامعه و وقایعی که رخ داد به میزان قابل توجهی افزایش داشته و تمام توان و تلاش خود را در مسیر ایجاد آرامش روانی در جامعه و ارتقای جایگاه و منزلت دستگاه قضایی و خدمت به مردم به کار بستند.
وی با اشاره به شهادت دو تن از قضات دیوان عالی کشور توسط عوامل نفوذی منافقین در هفته گذشته، تصریح کرد: این اتفاق ناگوار و تلخ، قلوب آحاد جامعه اسلامی و قلوب جامعه قضایی را جریحه دار و رنجیده کرد، البته شهادت این عزیزان نه تنها خللی در مأموریتها و خدمات قضات شجاع و کارکنان خدوم دستگاه قضایی به وجود نیاورد، بلکه به برکت خون مطهر این شهدا، شجره مبارک جمهوری اسلامی و بازوی توانمند آن یعنی دستگاه قضایی تنومند و قویتر شد.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به اختیارات گستردهای که برای دادستانها بر اساس قانون اساسی ایجاد شده، گفت: این اختیارات به نوعی تضمین کننده حاکمیت قانون است، یعنی هر قانونی که در مجلس و یا سایر نهادها تصویب میشود، ضمانت اجرا و تضمین حاکمیت آن قانون بر عهده دادستانها گذاشته شده، محافظت از آزادی و حقوق افراد، صیانت از اموال و دارایی دولتی و به معنای وسیعتر آن حاکمیت و نظام، دفاع از حقوق عامه و نظم عمومی از جمله این اختیارات است.
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که در حکم انتصاب ریاست قو قضاییه آمده، تصریح کرد: دفاع از حقوق عامه و آزادیهای مشروع، به عنوان یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب باید مورد توجه و اهتمام قرار بگیرد که بخش عمده مسئولیتها برای تحقق آن بر عهده شما عزیزان است.
وی افزود: هر چند در دیدارهای مختلف که مقام معظم رهبری، به ویژه در چند سال اخیر با همکاران عدلیه داشتند، مسائل مختلفی را مطرح کردند، لیکن سرسلسله آنها ایجاد امنیت روانی در جامعه است که بعنوان یک راهبرد مشخص و یک محور اصلی بیان کردند.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با تبیین شرایط منطقه گفت: رهبر معظم انقلاب در خلل حوادث و جریانهای مختلفی که در منطقه بوجود آمد هم در پیامها و هم در ملاقات حضوری خود به مطالب مهمی اشاره داشتند و خاطر نشان کردند که امروز اگر چنانچه کسانی در جامعه موجبات یاس و نا امیدی و خالی کردن دل مردم را فراهم بکنند، در یک معنا جرم تلقی میشود و این جرم قابل پیگیری است.
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی تصریح کرد: بنابراین با توجه به این مسئله و تعقیب مجرمان و عاملان آن بر عهده دادستانها است که باید بعنوان یک مطالبه جدی به آن ورود کنند.
وی گفت: اگر امنیت روانی در جامعه به عنوان یک ملاک در ثبات و اقتدار نظام اسلامی است و سکان دار انقلاب اسلامی این امر را یک تکلیف برای خدمتگزاران که در رأس آنها شما بزرگواران هستید که میتوانید تاثیرگذار باشید، باید روی این گونه مسائل توجه و دقت کافی را داشته باشید.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با بیان این نکته که آسیبهای اجتماعی موجود میتواند یک چالش جدی را در پی داشته باشد، عنوان کرد: انتظار این است که دادستانها با قاطعیت با سیاهنماییها، جوسازیهای کاذب، ایراد افتراهای غیر واقع که یکی از شئونات دادستان کل است ورود و نسبت به تعقیب کسانی که میخواهند با این اقدامات بر حقوق عامه یعنی امنیت روانی جامعه لطمه وارد کند، اعلام جرم کرده و برخورد کنند.
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی ادامه داد: از ملاکهای اولیه این است که در برابر این اقدامات دشمن چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی و غیر حقیقی بی تفاوت نباشیم و در پیگیری و رسیدگی به این التهابات روانی که امنیت و ثبات جامعه را تهدید میکند، بر اساس وظیفه شرعی و قانونی که به ما تکلیف کرده مبارزه کنیم، چرا که به طور قطع هم در نزد خدای متعال هم در قبال جامعه مسئول هستیم و باید پاسخگو باشیم.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه تأکید کرد: باید برخورد قاطع و سریع با کسانی که میخواهند با جوسازی از طریق شایعه پراکنی و ایجاد التهابات غیر واقعی به امنیت روانی جامعه آسیب برسانند و برای رسیدن به اهداف شوم خود جامعه را ملتهب نشان دهند، در دستور کار قرار گیرد و یک وظیفه جدی و ذاتی برای ما، این است که با تمام توان در مقابل اینها بایستیم و آنها ر ا شناسایی و مورد پیگرد قرار بدهیم.
وی ادامه داد: شناسنامه دار کردن مجرمین بویژه مجرمان جرایم خشن و مخلان امنیت روانی و پیگیری رفتارها و اقدامات آنها از ضروریات است که باید دادستانها نسبت به آن توجه داشته باشند.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه توجه به حفظ حرمت افراد و عدم حریم شکنی و حرمت سوزی را بعنوان یک اتفاق غیر قابل جبران تلقی و تصریح کرد: باید در صدور قرارها و بازداشت افراد دقت لازم انجام گیرد تا خدای ناکرده بیهوده و بیجهت نسبت به افراد هتک حیثیت نشود و در مقابل هم در جایی که، صیانت از امنیت جامعه اقتضای برخورد قانونی، منطقی، جسورانه و شجاعانه رو مطالبه میکند باید محکم و قاطع پای کار بایستیم. چرا قانون نه مسامحه بیجا را مطالبه میکند و نه خشونت بیجا بلکه باید تمام تصمیمات و اقدامات ما صرفاً رعایت مر قانون همراه با اخلاق مداری و سعه صدر و منطق باشد.
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی در ادامه وضعیت زندان و بازداشتگاهها در کشور را بسیار مطلوب ارزیابی و گفت: وضعیت زندانهای ما در کشور نسبت به سایر کشورها در سطح بسیار مطلوب و بالاتری قرار دارد به نحوی که بسیاری از محکومین و متهمین مسئولان زندان به ویژه شخص دادستان را به منزله پدر خویش میشناسند و با اعتماد شکل گرفته تمام مسائل خود را با آنها در میان میگذارند.
وی عنوان کرد: این امر میتواند اثر روانی خیلی خوبی برای خود فرد، خانواده، جامعه و امنیت کشور داشته باشد و این مورد هم یکی از مطالبات جدی رئیس قوه قضاییه است که دادستانها علاوه بر سرکشی مستمر از ندامتگاهها و زندان، نسبت به زندان و زندانیان اشراف لازم را داشته باشند، که یکی از راههای بدست آمدن این اشراف همان ایجاد حس اعتماد و توجه به زندانیان است.
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی با تأکید بر ضرورت توجه به ضابطین و ارائه آموزشهای لازم به آنها، تصریح کرد: یک از تکالیف قانونی دادستانها مراقبت از ضابطین و ارائه آموزشهای لازم است که باید به آن توجه کرد، چرا که اگر مجموعه دادستانی نسبت به ضابطین اشراف و تسلط کافی داشته باشد میتواند جلوی بسیاری از آسیبها و حتی تخلفهای احتمالی بگیرد، لذا نباید از آن غافل بود.
وی بر ضرورت توجه به مسائل گوناگون از قبیل مسائل اجتماعی و فرهنگی که از آسیبهای جدی و عامل بسیاری از جرمها است تأکید و خاطر نشان کرد هر جه که دادستانها نسبت به این مسائل ورود داشتند اتفاقات خوبی رخ داد و جلوی بسیاری از مسائل گرفته شد.