پایگاه اینترنتی منتسب به ابوالحسن بنی صدر، نخستین رئیس جمهور ایران با انتشار مطلبی خبر مرگ وی را در ۸۸ سالگی و پس از گذراندن دورهای بیماری اعلام کرد.
در این اطلاعیه اعلام شده است: ابوالحسن بنی صدر پس از مدت طولانی مبارزه با بیماری در بیمارستان «سالپتریه» شهر پاریس درگذشت.
اطلاعیه مذکور از سوی همسر، فرزندان و خواهران و برادران وی منتشر شده است. این در حالیست که منابع فرانسه زبان هنوز به مرگ بنی صدر اشارهای نکردهاند.
ابوالحسن بنیصدر در ۲ فروردین ۱۳۱۲ در باغچه، از توابع همدان به دنیا آمد. پدر او آیتالله سید نصرالله بنیصدر و مادر او اشرفی فاتح بودند.
وی نخستین رئیسجمهور تاریخ جمهوری اسلامی ایران بود و ریاست شورای انقلاب را نیز بر عهده داشت، اما در ۳۱ خرداد ۱۳۶۰، با رأی مجلس شورای اسلامی استیضاح و از مقام خود عزل شد.
بنیصدر پس از خروج مخفیانه از ایران به همراه مسعود رجوی سرکرده سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به دشمنی با جمهوری اسلامی پرداخت، اما در سال ۱۳۶۲ به همراهی با رجوی پایان داد. بنی صدر در تمام چهار دهه اخیر که از ایران گریخت و در فرانسه مقیم شد، علیه جمهوری اسلامی ایران لفاظی میکرد .
درگذشت هنرمند گرامی، جناب آقای عزت الله مهرآوران از هنرمندان باسابقه و خوشنام کشور را تسلیت میگویم. مرحوم مهرآوران در طول سال ها فعالیت هنری، نقش های ماندگار زیادی را در فیلم های سینمایی متعدد و سریال هایی فاخر و طنز خلق کرد که همواره در اذهان مردم باقی خواهد ماند. از درگاه خداوند تعالی برای آن فقید سعید، رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم
مهندس علی باقری کاکشی
Alibagherikahkesh.blog.ir
عزتالله مهرآوران بازیگر و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون، زاده ۱۸ اردیبهشت ۱۳۲۸ در مسجد سلیمان و اصالتی از قوم غیور کرد بود. وی دارای نشان درجه یک هنری از سوی وزارت علوم و وزارت ارشاد اسلامی (دکترا تئاتر)، و دریافت صلاحیت هنری از اداره تئاتر در سال ۱۳۵۴ با ارزش کارشناس تئاتر در خوزستان است.
به گفته خود این هنرمند، او از ششم دبستان و از زمانی که از کالبد خود بیرون آمد و به نقش یک پسر یتیم جان داد، وارد دنیای تئاتر شده است. مهرآوران در این باره گفته است: بازی در این نقش و ورود به دنیای تئاتر شور و شوق عجیبی در من ایجاد کرد و باعث شد به مقوله تئاتر و نمایش نگاه جدی تری داشته باشم. بنابراین شروع به نوشتن کردم و اندیشههای مختلفی را که در ذهن داشتم به روی کاغذ آوردم و از همین دوره سنی تمرین نمایشنامه نویسی من آغاز شد. هنوز که هنوز است من پر از شوق هستم، در دوره کارشناسی تئاتر آقای «عزت الله انتظامی» به ما میگفت؛ فقط یادتان باشد که شما نوکر مردم هستید.
سوابق در سینما
عزت الله مهرآوران در سال ۱۳۵۳ تجربه بازی مقابل دوربین را کسب کرد و در فیلم سینمایی «سایه به سایه» به کارگردانی ولی محمدی بازی کرد. در سال ۱۳۵۴ نیز در فیلم «یک راه» به کارگردانی علی اصغر شادروان ایفای نقش پرداخت.
او در نهایت در سال ۱۳۶۱ و پس از انقلاب فعالیت هنری خود ادامه داد و در فیلم «فیدوس» به کارگردانی عزت الله مهرآوران گامهای دیگر خود را برداشت. فیلمهای «ایلیا»، «هتل کارتون»، «مرد عوضی»، «تارهای نامرئی»، «آژانس شیشهای»، «سیب سرخ»، «حوا، مومیایی ۳»،« بانوی من»، «آتیش بازی» و «خوابم میاد» را در سینما بازی کرده است.
درخشش و شهرت عزت الله مهرآوران در تلویزیون
مهرآوران آثار زیادی در کارنامه تلویزیونی خود دارد. در سال ۱۳۶۵ سریال «داستان زندگی» به کارگردانی صادق عبداللهی را بازی کرد و سپس در سریالهای «فروشگاه» و «بگذار آفتاب برآید» نقش ایفا کرد. سریالهای «پیامک از دیار باقی»، «وضعیت سفید»، «دزد و پلیس» و «هفت سنگ» از دیگر کارهای او به شمار میآید
اما در سال ۱۳۹۵ با سریال «لیسانسهها» به کارگردانی سروش صحت توانست به شهرت برسد و همچنین سریالهای «هیولا» و «ریکاوری»، «زیر همکف» و «پدر و پسری» را بازی کرده است.
حضور در جشنوارهها
عزت الله مهرآوران در چندین دوره جشنواره تئاتر فجر حضور داشته که از این میان میتوان به جشنواره فجر سال ۱۳۷۰ اشاره کرد. وی در این دوره «مالکنون» را به صورت مشترک با مریم معترف و در کنار آثاری نظیر سایه ماه به کارگردانی انوشیروان ارجمند، «مرگ یزدگرد» به نویسندگی بهرام بیضایی و کارگردانی گلاب آدینه، «دلدار» به نویسندگی و کارگردانی حسین نوری و «واقعهخوانی جهاز جادو» به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی آتیلا پسیانی به روی صحنه برد.
حضور مهرآوران بر روی پرده سینما
از جمله آثار او در سینما عبارتاند از:
«بانوی من»، کارگردانی یدالله صمدی ۱۳۸۱
«مومیایی»، محمدرضا هنرمند ۱۳۷۸
«سیب سرخ حوا»، سعید اسدی ۱۳۷۷
«آژانس شیشهای»، یدال ابراهیم حاتمیکیا ۱۳۷۶
«تارهای نامرئی»، حبیب اله بهمنی ۱۳۷۶
«مرد عوضی»، محمدرضا هنرمند ۱۳۷۶
«هتل کارتن»، سیروس الوند ۱۳۷۵
«ایلیا نقاش جوان»، ابوالحسن داوودی ۱۳۷۰
«میفروش»، ولی محمدی ۱۳۵۳
«یک راه»، اصغر شادروان ۱۳۵۴
«فیدوس»، عزتالله مهرآوران ۱۳۶۱
«خوابم میآد»، رضا عطاران ۱۳۹۰
«آتیش بازی»، بهمن گودرزی ۱۳۹۰
عزت الله مهرآوران همچنین در سال ۱۳۶۱ با فیلم «فیدوس» به کارگردانی خود به حضورش در سینما رنگ دیگری بخشید.
عزت الله مهرآوران و نمایشنامه نویسی
حجله بید، ۱۳۵۰
مروارید، ۱۳۵۱
عاشق کشون، ۱۳۵۳
صدا کن لیلو، ۱۳۶۲
انتظار، ۱۳۶۴
جبال بارز، ۱۳۷۲
سجلی، ۱۳۷۳
غزل واژه قص، ۱۳۷۳
لال بهنگ، ۱۳۷۱
غربت، ۱۳۷۴
صدایم کن فاطمه، ۱۳۸۰
خیال، ۱۳۸۰
پنج شنبه در گنبد صندلی، ۱۳۸۱
طومار حیرت به قلم باد، ۱۳۸۲
خطر مجسمه عبید جدی است، ۱۳۸۳
ابریشم بانو، ۱۳۸۳
رکاب، ۱۳۸۴
کنیزک قابله، ۱۳۸۵
صاحب منصب عشق، ۱۳۸۶
هنرپیشه هملت، ۱۳۸۳
گفتگوی مکبث و اسفندیار رویینتن، ۱۳۸۴
گفت و گوی ژولیت و مجنون، ۱۳۸۱
نمایشهای منتشر شده
صدا کن لیکو نشر سوره حوزه هنری
انتظار نشر سوره حوزه هنری
سجلی نشر حوزه هنری
جبال بارز نشر حوزه هنری
تلویزیون و نمایش خانگی
سریال «هیولا» به کارگردانی مهران مدیری ۱۳۹۷
«داستان زندگی»، صادق عبداللهی ۱۳۶۵
تلهتئاتر «فیزیکدانها»، رضا کرمرضایی ۱۳۷۲
«فروشگاه، احمد بهبهانی ۱۳۷۵–۱۳۷۴
«کژدم ۳۳»، مهدی شمسایی ۱۳۷۸
«بگذار آفتاب برآید»، حسین مختاری ۱۳۷۸–۱۳۷۷
«هتل پیادهرو»، بهمن زرینپور ۱۳۷۸
تلهفیلم «نسخهٔ خطی»، حسن فتحی ۱۳۸۲
سریال «غریبانه»، قاسم جعفری ۱۳۸۳
«شاهد عینی»، مسعود آبپرور ۱۳۸۲
«پ یامک از دیار باقی»، سیروس مقدم ۱۳۸۶
تلهفیلم «با هم در خانه»، بهمن زرینپور ۱۳۸۵/۸۶
«دفترخانه شماره ۱۳»، سیدوحید حسینی ۱۳۸۸
«و ضعیت سفید»، حمید نعمتالله ۱۳۹۰
«مسیر انحرافی، بهرنگ توفیقی ۱۳۹۱
تلهفیلم «نغمه نوروز»، سیدمحسن یوسفی ۱۳۹۱
«دزد و پلیس»، سعید آقاخانی ۱۳۹۱
«هفتسنگ»، علیرضا بذرافشان ۱۳۹۳
«زندگی شیرین میشود»، صادق عبداللهی
«نگاه سوم»، رضا قاسمی
«فقط به خاطر تو»، منصور فلاح
«شاخ به شاخ»، سعید آقاخانی
«شب هندوانه، سعید آقاخانی
«خروس» (مجموعه تلویزیونی)، سعید آقاخانی
«مردها دو بار عاشق میشوند»، بهمن گودرزی
«یه حرف شیرین، هادی مقدم پور
«بیمار استاندارد»، سعید آقاخانی ۱۳۹۴
«لیسانسهها»، سروش صحت ۱۳۹۵
در گذشت
این هنرمند پیشکسوت با وجود دریافت دو دوز واکسن، به دلیل ابتلاء به کرونا و درگیری ۹۰ درصدی ریه شب گذشته درگذشت. هژیر مهرآوران فرزند این بازیگر پیشکسوت در گفتگو با مهر درگذشت این بازیگر باسابقه و مطرح را تأیید کرده است.
حدود چند دهه پیش ، یعنی بیستم نوامبر سال 1989، پیمان نامه ی حقوق کودک شامل 54 ماده و ده ها تبصره در سازمان ملل متحد به تصویب رسید تا پس آن دیگر هیچ کودکی مورد ظلم قرار نگیرد . هیچ کودکی وارد مناقشات نظامی نشود هیچ کودکی از بهداشت و تحصیل محروم نماند هیچ کودکی احساس ناامنی نکند . هیچ کودکی گرسنه نماند . هیچ کودکی گرسنه نماند . هیچ کودکی گرسنه نماند.....
باور نمی کنم که این پیمان نامه به امضاء نمایندگان تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد رسید ه اما هنوز میلیون ها کودک از گرسنگی جان می بازند . در جنگ ها کشته می شوند ، به کارهای سخت مجبور می شوند و تمامی حقوقشان زیر پا گذاشته می شود.
هیچ پیمان نامه ای تصویب نشده بود آن شب ها که فاتح خیبر و سردار بدر و احزاب ، با چشمان اشک آلود نان بر در خانه ی کودکان گرسنه می برد.
هیچ روزی از سال به نام کودکان نامگذاری نشده بود آنگاه که گرامی ترین انسانها نزد خدا سر از سجده بر نمی داشت که مبادا دل کودکان خردسالی که بر شانه اش نشسته بودند آزرده شود.
ما کودکان ایرانی به پیروی از پیشوایانمان ، بی توجهی کشورهای جهان رابه گرسنگی کودکان سومالی و یمن به ظلمی که در حق کودکان فلسطینی می شودو سکوت سازمان های مدعی حقوق بشر را در برابر نقض آشکار حقوق کودکان محکوم می کنیم .
مهندس علی باقری کاکش
Alibagherikahkesh.blog.ir