حوالی ظهر دیروز اقدام به خودکشی یک زن جوان در مجتمع نگین در محله معالیآباد شیراز در فضای رسانهای کشور خبرساز شد.
بررسیها نشان میدهد این زن که درگیر مسائل خانوادگی بوده و حضانت فرزندش نیز به همسرش واگذار شده، دیروز به دلایل نامشخص به مجتمع نگین معالیآباد مراجعه میکند، اما بعد از لحظاتی خود را به پنجره مجتمع رسانده و متاسفانه پیش از رسیدن آتشنشانان و پهن کردن تشک نجات، خودش را به پایین پرتاب میکند.
با این حال، طبق اعلام سرپرست دادسرای جنایی و جرایم امنیتی شیراز، این فرد پس از اقدام به خودکشی، با تلاش گروه فوریتهای پزشکی حاضر در محل خوشبختانه از مرگ نجات یافته و جهت انجام اقدامات پزشکی تکمیلی به یکی از مراکز درمانی استان اعزام میشود.
به گفته شاهدان عینی، این بانوی جوان پیش از اقدام به خودکشی، علت این کار را اختلافات خانوادگی اعلام کرده و خواستار عدم مداخله اطرافیان برای جلوگیری از خودکشی شده است.
معاون دادستان شیراز هم اعلام کرده که تیم پلیس آگاهی شیراز در معیت مقام قضایی بلافاصله در محل خودکشی حاضر شده و نیروهای امدادی و اورژانس اجتماعی همه تلاش خود را برای جلوگیری از بروز حادثه انجام دادند.
با این وجود و در حالیکه همه شواهد حاکی از عاملیت اختلافات خانوادگی در این خودکشی و تلاش تیمهای امداد برای جلوگیری از آن بوده است، از عصر دیروز هشتگ جدیدی با عنوان #دختر_شیراز در فضای مجازی داغ شده که هدف آن ربط دادن این خودکشی به مسئله حجاب و القای نقش داشتن حاکمیت در این اتفاق است.
به عنوان مثال، یک کاربر بینام با انتشار عکسی از این بانوی شیرازی، سکوت مردم را نشانه حمایت از ظلم و ظالم عنوان کرده است!
کاربر مجهولالهویه دیگری هم او را «مهسا امینی ۱۴۰۲» معرفی کرده و با نوشتن این جمله خواستار خیزش مردم برای گرفتن انتقام شده است: «روز انتقامت نزدیکه #دختر_شیراز! ما نه فراموش میکنیم و نه میبخشیم!»
برخی کاربران توئیتر اما علت بهانه قرار دادن این خودکشی را ورشکستگی و بیسوژگی معاندین و تلاش آنان برای تحریک احساسات مردم در آستانه سالگرد مرحوم مهسا امینی عنوان کردهاند.
یک کاربر دیگر هم نوشته: «در اتفاق شیراز، بمباران رسانهای فرصت فکر کردن را از ما گرفته و برخی وطنفروشها بلافاصله آن را به مهسا امینی ربط میدهند و بدون آنکه بدانند فردی که خودکشی کرده چه کسی بوده و چرا خودکشی کرده و الان در چه وضعیتی است، نظام را زیر سوال میبرند.»
کاربر دیگری هم در پاسخ به انبوه توئیتهایی که از دیروز با هشتگ #دختر_شیراز توسط کاربران واقعی یا جعلی یا رباتها در فضای مجازی منتشر شده، این هشتگسازی را نمونهای از جنگ شناختی عنوان کرده که با پمپاژ اطلاعات نادرست باعث تغییر نگرشها و درک جامعه نسبت به واقعیات میشود.
قضیه ی وزیری و مدیریت در آسانسور چیه؟