پائیز و زمستان ۱۴۰۳ ؛ دولت چهاردهم
عدم پرداخت مطالبات کشاورز »
در فصل زراعی جاری 12 میلیون تن گندم از سوی دولت از کشاورزان خریداری شد و مقرر شد که دولت 220 هزار میلیارد تومان بابت آن بپردازد. تا نیمه مهرماه حدود 170 هزار میلیارد تومان از عدد یادشده پرداخته شد اما حدود 50همت (50 هزار میلیارد تومان) باقی ماند.
پرستاران زحمتکش »»
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: مطالبات پرستاران مشخص است، اعمال فوق العاده خاص در حکم، افزایش مبلغ اضافه کاری، پرداخت معوقات، استخدام و افزایش تعرفه های پرستار اما هنوز هیچ یک از این خواسته ها به صورت قطعی محقق و ابلاغ نشده است با این حال به تلاش ها برای تحقق این خواستهها ادامه می دهیم.
و اما راه حل دولت چهاردهم »
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در مراسم تودیع و معارفه وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم اعلام کرد، بر اساس رایزنیهای انجام شده بین ۸۰ تا ۸۵ درصد مطالبات معوق گندم کاران در حال تأمین و پرداخت است.
موافقت رهبر معظم انقلاب جهت برداشت و پرداخت مطالبات کشاورز و پرستار»
رهبر انقلاب با کاهش سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفت و گاز برای سال جاری به درخواست رئیسجمهور موافقت کردند.
بر این اساس مبلغ ۳۵۰ هزار میلیارد تومان (همت) به صورت قرض از صندوق توسعه ملی به بودجه عمرانی دولت اضافه شد.
---------------------------------
عدم نگرش و تدبیر درست در تأمین سوخت نیروگاه و هدیه خاموشی و مازوت سوزی به مردم »»
هشدار مسئولان به دولت چهاردهم بابت عدم ذخیره سوخت نیروگاه »
علیرغم هشدارها و تذکرهای اعضای کمیسیونهای اصل نود و انرژی مجلس مبنی بر تأمین سوخت نیروگاهها در فصل سرد سال، این هشدارها نادیده گرفته و در نهایت منجر به خاموشیهای اجباری شده است.
حسینعلی حاجیدلیگانی عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس نیز در روز 31 شهریور امسال نسبت به خالیشدن ذخایر سوخت نیروگاهها هشدار داده و گفته بود که نسبت به عدم ذخیرهسازی مناسب سوخت مایع در بخش نیروگاهی به وزارت نفت هشدار دادیم و دو وزارتخانه نیرو و نفت موظف شدند تا در زمینه تأمین منابع ذخیره سوخت مایع برای نیروگاهها اقدام عاجل و جدی صورت دهند.همچنین عبدالحسین همتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با خبرنگار سیاسی فارس، با اشاره به تصمیم دولت برای قطعی برق در ازای توقف مازوتسوزی، گفت: در کمیسیون انرژی مجلس صحبت شده بود که قطعی برق نداشته باشیم، اما ظاهراً خودِ دولت تصمیم گرفته که برق را قطع کند.وی افزود: در بین ۱۴ تا ۱۶ نیروگاه، مازوتسوزی در 3 تا از نیروگاههایی که قدرت چانهزنیشان بیشتر بوده را متوقف کردهاند و برخی را متوقف نکردهاند.
واکنش دولت چهاردهم به عدم ذخیره سازی سوخت نیروگاه »
براساس آمار منتشر شده توسط رسانه وزارت نفت، ذخایر سوخت نیروگاهها در شهریور ۱۴۰۳ که از ابتدای آن همه وزرای دولت چهاردهم از جمله وزیر نفت، بر صندلی وزارت تکیه زده بودند، روند نزولی داشته است. در واقع ذخایر سوخت نیروگاهها از ابتدای سال جاری روندی صعودی داشته و در مرداد امسال به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر رسیده اما این ذخایر در شهریورماه که دولت چهاردهم مستقر بوده با افت ۲۰۰ میلیون لیتری، به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون لیتر کاهش یافت.
---------------------------------
حذف ارز نیمایی و افزایش قیمت نجومی دارو »»
کارشناسان : مسئولان دولت چهاردهم به ویژه وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی باید به این نکته توجه کنند که حذف ارز نیمایی و سپردن مدیریت ارز به بازار توافقی قطعا اثرات جبران ناپذیری بر اقتصاد و معیشت مردم خواهد گذاشت. اگر واردکنندگان قبلا با ارز 54 هزار تومانی اقدام به واردات کالا میکردند حالا این نرخ بیشتر شده و این یعنی هزینه واردات بالاتر رفته که تبعا در معیشت هم مردم اثرگذار است.
نکته مهم بعدی اینکه با حذف ارز نیمایی ورود کالاهای قاچاق بیشتر خواهد شد چراکه اگر کالایی قبلا به دلیل اختصاص ارز نیمایی به لحاظ قاچاق و ورود غیرقانونی صرفه اقتصادی نداشت از حالا به بعد به دلیل قطع سهمیه ارز حالا به نظر سودمند خواهد رسید و قاچاقچیان بیشتر از قبل دست به کار خواهند شد کما اینکه الان هم دست به کار هستند.
اقدام دولت چهاردهم در حذف ارز نیمایی و افزایش تورم بازار و معیشت مردم »
ارز نیمایی به عنوان یک نرخ ارز نیمهدولتی، به دولت این امکان را میداد که قیمتها را تحت کنترل نگه دارد. با حذف این ارز، قیمتها به طور ناگهانی به سمت نرخهای بازار آزاد حرکت خواهند کرد که معمولا بالاتر از نرخهای نیمایی است. این انتقال ناگهانی میتواند به یک شوک قیمتی منجر شود و در نتیجه، نرخ تورم به طور قابل توجهی افزایش یابد. این موضوع به ویژه در بخش کالاهای اساسی و وارداتی محسوس خواهد بود؛ جایی که وابستگی به ارز خارجی بسیار بالاست.
افزایش نرخ تورم به طور مستقیم بر قدرت خرید مردم تاثیر منفی میگذارد. با افزایش قیمتها، خانوار مجبور میشوند که بخش بیشتری از درآمد خود را صرف تامین نیازهای اولیه کنند. در شرایط کنونی که بسیاری از خانوار به دلیل تحریمها و بحرانهای اقتصادی در تگنا هستند، این تصمیم میتواند به تشدید بحران معیشتی منجر شود؛ به خصوص اقشار کمدرآمد و متوسط، بیشتر از این تغییرات آسیب خواهند دید.
نماینده مجلس: بر اساس بررسی میدانی و مستندات در مورد وضعیت تخصیص منابع مالی به حوزه سلامت طی سالهای اخیر، هشدار میدهیم اگر شرایط تخصیص منابع به همین منوال پیش برود به طور قطع سال ۱۴۰۴ سال سختی برای بهداشت و درمان کشور خواهد بود و مردم با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد. بدهی کلان دولت به دانشگاهها، صنایع دارویی و تجهیزات و ملزومات پزشکی، شرایط بحرانی را رقم خواهد زد و در صورتی که این رویه اصلاح نشود تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی به دلیل عدم پرداخت بدهی دولت و کمبود نقدینگی و عدم حمایت جدی تا پایان سال اعلام ورشکستگی خواهند کرد.
--------------------------
موارد دیگر بماند همانند التماس جهت مذاکره ، افتخار به اجرای بی قانونی ، بی فرهنگی و اشاعه فرهنگ غیر اسلامی توسط مسئولین فرهنگی ، اظهارات جنجالی دولتمردان چهاردهم و نقش آن در افزایش قیمت دلار ، ..........
حال سوال این است که با وجود بزرگان پر ادعا در دولت چهاردهم ژنرال های نفتی ، اقتصادی ، سیاسی ،.........دلیل این همه بی تدبیری و افزایش قیمت نجومی ، افزایش تورم و فشار بر معیشت و سلامت مردم چیست ؟؟